Tønder Kommune – porten til Danmark

Tønder Kommune bliver en del af Nordic Network Center og tilbyder tyske virksomheder en vejledning ved etableringen i Danmark.

Med omkring 40.000 indbyggere og 1278 km² er kommunen en af de største i Danmark. På grund af kommunens beliggenhed ved den dansk-tyske grænse er den ideal for etableringen af tyske virksomheders datterselskaber i Danmark. Det har til fordel, at der er korte transportveje til moderselskabet.

Den første kontaktperson er Christiane Plischke, der er økonomi- og exportrådgiver i kommunens forvaltning.

For at gøre etableringen nemmere for virksomhederne, yder Tønder Kommune økonomisk rådgivning og erhvervsservice. Den økonomiske afdeling består af specialister, der fremmer kommunen og økonomien sammen med et erhvervsforum, der består af lokale erhvervsfolk.

Fra 2010 til 2014 blev der udarbejdet økonomiske strategier, som skal understøtte okonomiafdelingen, med hensyn til virksomhederne i Tønder, Toftlund, Løgumkloster, Skærbæk og i andre landsbyer, som hører til kommunen. I fokus står virksomhedernes etablering, udviklingen inden for detailhandel, eksport, bosættelsen af nye indbyggere, innovationskontrol, turisme og nationalparken Vadehavet, men også de konsekvensers en vestkystmotorvej får for infrastruktur.

Kommunens kendte virksomheder er bl.a. Ecco, Hydro, Brdr. Hartmann og Velux.

Din fordel:

• for virksomheden
Beliggenheden i Tønder Kommune har til fordel, at der er korte transportveje til moderselskabet og en fysisk tilstedeværelse i Danmark

• for medarbejdere
En høj livskvalitet i et enestående naturområde og gode arbejdsbetingelser.

• Kontaktpersoner på stedet
Kontaktpersonerne hjælper med etableringen og medalle dagligdagens.

Med Tønder Kommune som partner udvider NNC sit netværk og bidrager til det dansk-tyske samarbejde.

Hvis du har interesse i et samarbejde med Tønder Kommune er du velkommen til at kontakte Christiane Plischke under christiane.plischke@nordic-network.eu.

Post navigation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.