Flere og flere virksomheder er opmærksomme på hvorledes det fysiske arbejdsmiljø påvirker arbejdsglæden og produktiviteten. Andetsteds i undervisningssektoren viser undersøgelser at dårlig indlæring er tæt tilknyttet dårligt indeklima. Der findes billige og hurtige genveje til et bedre arbejdsmiljø ved brug af solfilm på vinduer. Glaspartier i arbejdsmiløjer er normalt noget man værdsætter for at skabe naturligt lys for medarbejderne men de kan afstedkomme problemer med for meget varme eller lys. Et problem der heldigvis kan løses ved hjælp af solfilm.
Solfilm er et produkt som enten monteres indvendigt eller udvendigt på vinduer i alle slags arbejdsmiljøer. Det være sig kontormiljøer, produktionsmiljøer eller i undervisningsmiljøer. Solfilm har overordnet set to funktioner:
Indeklimaet bliver bedre ved at at reducere varmen. Et optimalt arbejdsmiljø skal naturligvis hverken være for koldt eller varmt. Undersøgelser viser at et optimalt klima i et kontormiljø er omkring 22-24 grader og solfilm kan således reducere varmen med 5-6 grader alt efter kvalitet og varmedæmpningsfaktor. Solfilm er også i den sammenhæng et billigt alternativt til dyre og ikke miljørigtige løsninger indenfor aircondition.
Solens stråler kan være en belastning for både medarbejderne men også lokalerne generelt. Solskin kan skabe problemer med computer- og TV-skærme, blænding og falmning af inventar. Endelig må man naturligvis ikke glemme at for meget sol ind af vinduer også har den betydning af der kan ses ind af vinduerne og hvad det må betyde for brud på privatlivets fred og nysgerrige blikke. Ved begrænsning af sollysets indfald via brugen af solfilm kan man således både værne om medabejdernes privatliv og arbejdsro og skabe et bedre arbejdsmiljø.
Det er vigtigt at forstå at solfilm ikke er et simpelt produkt men ofte et som kræver rådgivning. Der findes rigtigt mange varianter og hver har karakteristika indenfor absorbering af blandt andet solenergi, reflektion og lysgennemgang. Så husk at hente vejledning før du investerer i solfilm.
Køb solfilm: https://solfilmgruppen.dk/
Rådgivning og vejledning om solfilm: http://prodesign.dk/solfilm/