Sociale ydelser er nu den største branche i danmark

Omkring 55 procent af voksne danskere over 18 år lever udelukkende af sociale ydelser så som kontanthjælp, førtidspension, pension, SU og flere andre støtteordninger. Det vil sige, at der i Danmark er flere voksne mennesker som lever af en overførselsindkomst end voksne, der arbejder.Danske pengesedler

I 2012 brugte Danmark over 323 milliarder kroner på sociale ydelser, hvilket gør sociale ydelser til den største branche i landet. Det svarer til, at hver person på arbejdsmarkedet betaler over 150.000 kroner til danskere på sociale ydelser hvert år.

Dertil kommer, at mange på arbejdsmarkedet også får store sociale ydelser, eksempelvis forældre, der får børnefamilieydelse.

Men selv om de sociale ydelser er populære blandt danskerne, kan det også være svært at finde rundt i dem. Reglerne er mange og ofte indviklede. Ofte er den eneste hjælp, man kan få, skrevet i et uforståeligt sprog af en offentlig myndighed.

Nogle får ikke den hjælp fra det offentlige, de har brug for og krav på. Ringe og uforståelig offentlig kommunikation er ofte en del af årsagen til dette.

Der er nu kommet en ny hjemmeside, der i et let forståeligt sprog vil forsøge, at skabe klarhed i junglen af regler og paragraffer. Måske går du eller din familie glip af noget… ellers kan du jo altid læse lidt om hvad din skat går til.

Læs mere her: socialeydelser.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.