Andelsboligen er det logiske valg for førstegangskøbere

Unge boligsøgende står i en næsten umulig situation især i København og Aarhus, hvor lejemarkedet er fuldstændig vanvittigt. Der er ofte flere hundrede ansøgere til de attraktive lejligheder og det er derfor en næsten umulig situation for unge at finde en attraktiv lejlighed til en overkommelig pris.
Billedet er derimod helt anderledes hvis blikket rettes mod andelsboliger. Faldende priser har nemlig igen gjort det attraktivt at vælge en andelsbolig.
De attraktive priser på andelsboligmarkedet er ikke den eneste årsag til, at andelsboligerne må siges at være et godt bud på en attraktiv bolig til en pris hvor også den yngre generation, uden store formuer eller friværdi kan være med.

Det er nemmere at låne penge til en andelsbolig

Den kontante købspris er som regel betydelig lavere ved køb af en andelsbolig end ved køb af en almindelig ejerbolig. Derfor er det også nemmere at få bevilget et lån i banken, så boligdrømmene kan realiseres.

Få råd til en bedre bolig

En boligs beliggenhed er som bekendt noget af det vigtigste, især hvis man som ung gerne vil bo centralt i cykel eller gå-afstand til alle byens muligheder. Der er mange andelsboliger i de større byer med en god beliggenhed og til en pris, der typisk ligger 10 % under tilsvarende ejerlejligheder (ifølge Berlingske).

Undgå faldgruberne med den rigtige rådgivning

Der har igennem tiden været flere historier i medierne om andelsboligforeninger med rod i økonomien. Når der skal købes andelsbolig er det vigtigt at styre udenom faldgruberne. Derfor er det vigtigt med en kompetent rådgivning.
Bankerne har ikke noget ansvar i forhold til foreningernes tilstand når du køber en andelsbolig. Arbejdernes Landsbank er en af de få banker, der systematisk vurderer økonomien i den enkelte andelsboligforening før der bevilges et lån. Samtidig har banken udarbejdet en guide der kan hjælpe kommende andelsboligejere med at styre uden om faldgruberne.

 

Info om andelsboliger:

https://www.al-bank.dk/default.asp?id=2590
https://www.borger.dk/Sider/Andelsbolig.aspx

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.