Cheyne Capital Fund vinder præmieuddeling ved navn Hedge Funds Review European Performance Awards

LONDON, d. 9. juni 2011 / –Cheyne Capital Management (UK) LLP (“Cheyne Capital”) har den fornøjelse at annoncere, at deres European Event Driven Fund (“Fonden”) har vundet kategorien Best Event Driven Hedge Fund i den 11. årlige præmieuddeling ved navn Hedge Funds Review European Performance Awards.
Præmieuddelingen Hedge Funds Review European Performance Awards anerkender de bedst præsterende fonde i forskellige kategorier og er baseret på en metodologi, som rangerer fonde alt efter deres afkast, Sharpe-forhold og andre metrikker. Cheyne European Event Driven fonden så et afkast på +20,5% i 2010 og havde et afkast på +4,3% år-til-dato pr. d. 30. april 2011, hvilket stiller fonden i spidsen af dens bestemte kategori.

Fondens enestående taktisk indgangsvinkel med hård-katalysator begivenhedsdrivning søger at indfange muligheder både inden for stamaktie- og kreditmarkederne, som genererer et betydeligt afkast med lave leverage niveauer. Fondens mandat er hårdt begivenhedsdrevet med et fokus på fusioner og opkøb. 75% af fondens portefølje er fordelt på tværs af Europa, og det resterende 25% andetsteds. Fonden søger muligheder på de likvide, europæiske stamaktie- og kreditpladser, hvor en mangel på andre Europa-baserede fonde og privatejede børsmæglere har gjort miljøet mindre konkurrencepræget.
Teamet, som bestyrer Fonden, består af ni personer fra de liberale erhverv, ledet af Simon Davies og medforvalter Michel Massoud. Dette team støttes af risikoprocesser, infrastrukturen og specialteams inden for selve Cheyne Capital, især deres teams for kredit og konvertible værdipapirer.

En yderligere Cheyne Capital fond blev også anerkendt ved dette års præmieuddeling )de omtalte Hedge Funds Review European Performance Awards). Cheyne Capital’s Convertibles Absolute Return UCITS III (“UCITS-Fonden”) kom på indstillingslisten i UCITS-produktkategorien med Best Sub-$100 Million. UCITS-fonden så et afkast på +10,7% i 2010 og havde en præstation på +4,7% år-til-dato pr. d. 30. april 2011.
Jonathan Lourie, stifter og administrerende direktør for Cheyne Capital, udtalte følgende: ‘Præmien i kategorien European Event Driven Fund er Cheynes tredje industrigevinst i 2011, som sammen med de andre ni industripræmienomineringer tildelt i år afspejler Cheynes omfang af ekspertise og succes, når det drejer sig om at bestyre nyskabende og alternative investeringsstrategier.’

Stuart Fiertz, medstifter og præsident for Cheyne Capital, udtalte følgende: ‘Det glæder mig meget, at vores European Event Driven Fund har modtaget denne præmie, fordi det viser færdighederne og den store indsats blandt medarbejderne i dette team. Fonden har fortsat præsteret godt siden lanceringen i oktober 2009, takket være evnen til at identificere de mest tiltrækkende muligheder i likvide, begivenhedsdrevne situationer.’

Lidt om Cheyne Capital
Cheyne Capital er en af Europas førende, alternative investeringsforvaltere. Efter at deres første fond blev lanceret i 2000, ligger Cheyne Capitals aktiver under forvaltning nu på USD 7,2 milliarder, som virksomheden bestyrer på tværs af et vidtrækkende produktudvalg. Cheyne virksomhedsgruppen beskæftiger i øjeblikket ca. 135 personer og har centrale kontorer i London, New York og Bermuda.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.