Inkassoservice: Hvordan får du dine penge?

InkassoserviceNår du har en virksomhed, hvadenten den er stor eller lille, så vil du opleve tilfælde, hvor en kunde ikke vil betale sin regning. Det kan vedkommende have mange forskellige grunde til, men du vil gerne have dine penge.

Hvad gør du?

En mulighed er at sende sagen til inkasso. Et inkassofirma er en virksomhed, der har specialiseret sig i at gøre skyldnere opmærksomme på deres gæld og derefter i at få dem til at betale. Ofte er det en stor hjælp af have en inkassoadvokats ord og autoritet i ryggen, når man skal inddrive gæld.

Billigste metode

Som virksomhed kan man få sine penge på forskellige måder. Hvis der er tale om et lille beløb – og i denne verden er et lille beløb på under 100.000 kroner – så kan man vælge at føre sagen selv. Det vil altså sige, at man ikke skal betale for inkassoadvokater eller inkassovirksomheder. Det er dommeren, som guider alle involverede gennem sagen. Det er den billigste måde at føre en inkassosag på. Det hedder ‘forenklet inkasso’.

Få en pris

Hvis det er nødvendigt for din virksomhed at gøre brug af et inkassofirma, så kan det godt betale sig at forhøre sig hos de enkelte virksomheder, og få nogle gode tilbud. For eksempel tilbyder inkassovirksomheden Danske Inkasso en internetbaseret løsning. På deres hjemmeside beskriver de blandt andet et tilbud, der hedder BasisInkasso. Din virksomhed betaler et fast årligt beløb, der er uafhængig af antallet af inkassosager, som du måtte have hvert år, hvor andre virksomheder opkræver et beløb for hver enkelt inkassosag. I Danske Inkassos tilbud er også en indbetaling af et ubeskåret skyldnerbeløb på din konto, hvor andre igen tager en procentdel af det inddrevne beløb. Derfor skal du overveje, hvor meget hjælp du, som virksomhed, har brug for til inddrivning af gæld, og derefter undersøge hvilken inkassoservice, der passer bedst til dig.

Hvis sagen ender i retten

Du skal være opmærksom på, at hvis en inkassosag ender i retten, så kan den, for det første, tage meget lang tid. For det andet er det slet ikke sikkert, at du får dine penge. For hvis det viser sig, at skyldneren i virkeligheden ikke ejer noget som helst og derfor umuligt kan betale sin gæld, så er det dig og din virksomhed, som i sidste ende stadig står med en endnu større regning i hånden, og så er det lidt som at tage ét skridt frem og to tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.