Har din virksomhed et kaffehjørne?

Tre personer skåler i kaffeIntet hjem uden et kaffehjørne. Selv i de hjem, hvor man ikke er så glad for kaffe som flertallet, findes ofte alligevel en kaffekrog, fordi kaffen er så dekorativt og stemningsfyldt et element i indretningen.

Det samme gælder selvfølgelig i erhvervslivet, hvor et lækkert kaffehjørne er såvel værdsat som velbesøgt i Iøbet af en lang arbejdsdag.

I moderne skandinavisk indretning er en kaffekrog typisk karakteriseret nøgleelementer som enkelhed, funktionalitet, komfort og naturlige materialer. Er kaffehjørnet endnu på todolisten i din virksomhed, kommer her lidt inspiration.

Minimalisme, varm natur og kvalitet

Designet er ofte rent, ubesværet og minimalistisk. Fokus er på enkelhed og funktionalitet, uden unødvendige dekorationer eller udsmykninger. Inkorporerer gerne naturlige materialer som træ, sten, ler og læder. Evt. akustikpaneler som baggrund og et kaffebord eller bordplade i lys træfarve, træhylder eller måske en stenbordplade.

Farvepaletten er til den afdæmpede side bestående af hvide, grå, sorte, sand- og jordfarver. Disse farver skaber en rolig og afslappende atmosfære, hvilket er perfekt til en kaffekrog beregnet til afslapning.

Komfort er nøgleordet, så du vil ofte finde hyggelige elementer som bløde puder, lune tæpper eller behagelige stole og sofaer i en kaffekrog. Det er en invitation til kaffepause, hvor du kan sætte dig ned, slappe af og nyde din kaffe. Husk smukke og smarte opbevaringsløsninger som eksempelvis hylder til at vise kaffekrus eller opbevaringskurve til at holde kaffeforsyninger organiseret. Planter og grønne elementer er noget, som vi ser mere og mere i skandinavisk indretning. Find derfor gerne et par potteplanter eller en lille vase med friske blomster til bordet.

Da kaffen jo har hovedrollen i kaffekrogen, er smag og kvalitetsudstyr af en vis vigtighed. Hvis du har luft i budgettet, kan du med fordel investere lidt ekstra kvalitetsudstyr og god kaffe.

Praktik og æstetik til væggen

En smuk plakat eller et kunstværk kan tilføje en interessant visuel dimension til kaffehjørnet. Hvis du kigger godt efter, findes en del sjove, søde og specielle kaffeplakater, som gi’r smil og god stemning, mens maskinen brygger. Kaffeplakater fås desuden også som en art infotavler om forskellige kaffetyper og brygningsmetoder, hvis man skulle have lyst til at blive klogere på kaffe.

En anden mulighed for smuk dekoration er et lille spejl på væggen. Spejlet er smukt, gør rummet større og reflekterer lys. Desuden giver det de kaffetrængende muligheden for at tjekke tandsæt, frisure, makeup, tøj og deslige, inden de smager på sagerne.

Dekoration kan også, som vi berørte i ovenstående, være forskellige køkkenredskaber som fx kaffekopper på hylder eller knager. Du kan også dekorere med gamle metaldåser eller klare glas med kaffebønner. Også måleskeer, kaffefiltre, stykker af lærredssække eller vintage kaffekander er fantastiske som dekorationer fyldt med aura og historie.

Det kan også være, at du får en lys ide og vælger at pynte med en eller flere designerlamper, som danske designere er specialister i at fremstille. Belysning er også hygge, og forskellige typer lys gør forskellige ting for arbejdsmiljøet. Forhør dig eventuelt hos en lampekyndig, inden du går med denne løsning.

Endelig kan du hænge en smuk korkplade op som baggrund for hele arrangementet. Korkpladens varme farve og fine tekstur matcher kaffetemaet til ug, og så kan den samtidig bruges som opslagstavle. Genial løsning, hvis du har en lille besked til kollegerne, som de kan læse, mens de nyder kaffen.