Forebyg kontorskader med disse tips

Har du et stillesiddende arbejde, som tager mange af dine timer hver dag? Så er det måske en god idé at tænke over hvad du kan gøre for aktivt at forebygge kontorskader. Vi har samlet nogle gode tips!

En ergonomisk kontorstol
Gode og ergonomiske kontorstole kan forebygge ryg -og lændesmerter. Det er utrolig vigtigt at du sidder godt, når du skal gøre det mange timer om dagen. Veksel gerne mellem at stå op og sidde ned nogle gange dagligt, så du får gang i blodomløbet i benene og resten af kroppen.

a-poorly-designed-chair-can-be-problematic-for-your-health

Bord og computerskærm skal være indstillet korrekt
Dit bord og den skærm du sidder foran skal være indstillet korrekt, så du ikke sidder alt for foroverbøjet og på sigt kan udvikle slemme nakkesmerter. Nakkesmerter kan være særdeles uudholdelige og når de først er kommet, er det nærmest kun en fysioterapeut eller kiropraktor som kan få sat det hele godt på plads igen. Det er derfor meget vigtigt at du tager din arbejdsstation seriøst og du får brugt tid på at indstille både bord, stol og skærm korrekt.

Har din virksomhed aftale med kiropraktor eller fysioterapeut?
I dag har mange virksomheder forhandlet aftaler med fysioterapeut eller kiropraktor som en personalegode. Det er en god idé at tjekke op på, hvad du har mulighed for at få betalt igennem dit arbejde – specielt hvis du har udviklet nakkesmerter eller måske fået en museskade ved dit stillesiddende arbejde. Du kan eksempelvis få fysioterapi i Vejle hos et særligt kompetent team. Tag en snak med din arbejdsgiver og find ud af hvilke fordele du har på din arbejdsplads.

Sørg for at dyrke motion i din fritid
Når du har siddet ned i mange timer har kroppen brug for at blive sat i gang. Sørg for at løbe en tur eller tag ned i træningscentret. En god gang motion er ikke kun godt for dit helbred og din krop, men kan også bruges som afstressning efter en hård arbejdsdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.