Penge på kontoen? Prøv aktiehandel – det er ikke kun for slipsedyr med hornbriller

Handle med aktierFlere og flere danskere – hr. og fru DK, ligesom dig og mig – er begyndt at interessere sig for aktiehandel. Det er ikke til at sige, præcis hvorfor vi efterhånden slækker lidt på frygten for at tabe penge på det store aktiemarked, men her er et par mægtig gode grunde:

  • Renterne er så utroligt lave, at du intet får ud af at have dine penge stående på en bankkonto.
  • Med smarte aktieinvesteringer kan du forvandle 10.000 kr. til 200.000 kr. på 30 år.
  • Der er kommet flere og flere børsmæglere, du kan vælge som alternativ til din (markant dyrere) bank.

Det kunne have været dig

Hvis du forbinder aktiehandel med nørdede bankmænd foran hver deres sæt med fire computerskærme fyldt med uigennemskuelige statistikker, har du det ligesom mig.

Derfor slår jeg også mine små ører helt ud, hver gang medierne fanger en pædagog, gartner eller bibliotekar, som selv har læst sig til og prøvet sig frem i forhold til aktiehandel.

For det kunne jo have været mig. Eller dig.

Aktiehandel er ikke noget, man bare lige gør. Der skal research til, og du må følge lidt med i, hvad der sker i verden. Er du villig til det, kan du også kaste dig ud at købe aktier.

Du kan naturligvis investere din penge i andet end aktier. Der findes eksempelvis også kryptovaluta, ejendomsinvestering og crowledning. Ejendomshandel kræver en ret stor portion penge, og selvom kryptovaluta kan forgylde kistebunden, er det en højrisikoinvestering.

Med aktiehandel behøver du blot ca. 1000 kr. for at komme i gang.

Sådan kan du handle med aktier

Når du begynder at lede efter en online-børsmægler, er det svært at komme uden om Nordnet og Degiro. Disse to mæglere har vundet flere priser for deres brugervenlighed, priser og – gætter vi på – sikkerhed. Det tager kun et øjeblik at oprette en konto – og så er det bare at beslutte dig for, hvad du vil investere dine penge i. Begge platforme tager relativt lave gebyrer for at investere dine penge, og med Nordnet har du den fordel, at SKAT får alle oplysninger automatisk.

Fra eksperterne lyder det, at du bør have omkring 30 forskellige aktier fordelt på forskellige virksomheder og brancher. Nogle aktier er mere risikable end andre. For eksempel er Coca Cola langt mere sikker end eksempelvis nystartede techvirksomheder, der satser på at gå grønt. Det er også en god ide at gå til opgaven med tålmodighed. Eksperter råder nemlig også til, at du foretager temmelig langsigtede investeringer, der får tid til at vokse.

Du kan også begive dig ud i tjansen som daytrader. Daytrading betyder at handle med værdipapirer på ganske få minutter eller måske endda sekunder. Jeg ved ikke med dig, men jeg skal vist øve mig lidt, før jeg har is nok i maven til at arbejde så hurtigt.

Hvis du vil vide mere om, hvordan du kommer i gang med aktiehandel, kan du kigge dig omkring på https://mininvestering.dk. Christian virker som en sympatisk fyr, der ved, hvad han snakker om. Desuden er han til stede i kommentarfeltet, hvis du lufter et spørgsmål.

God vind!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.