Teambuilding er populært i danske virksomheder

Der er i disse år rigtig mange virksomheder, der vælger at tage deres medarbejdere med ud på en givende og indholdsrig teambuilding-tur. Ofte består en sådan tur af vidt forskellige aktiviteter, og der er bestemt rig mulighed for, at man på en sådan tur kan sikre, at medarbejderne får styrket deres sammenhold og samtidig lærer hinanden bedre at kende.

Hvad er teambuilding?

Kort fortalt er teambuilding ”opbygning af et samarbejde i et team”.

Et team er det samme som et hold – Et team eller et hold består af flere personer/deltagere. For at kunne opbygge et samarbejde i det såkaldte team er det derfor en forudsætning at man er flere end to personer. Dog vil det være mere optimalt med en gruppe på 5 eller mere. Ordet building er engelsk og betyder at bygge.

Sammensat med ordet team betyder det som skrevet ”opbygning af et samarbejde i et team”.

teambuilding

Teambuilding-aktiviteter

Ordet teambuilding dækker over en form for aktivitet – såsom spil, konkurrencer, leg, rollespil, madlavning, rappelling mm. Houens Odde i Kolding tilbyder flere forskellige typer af teambuildingsaktiviteter. Her kan man blandt andet deltage i outdoor aktiviteter hvor man både skal bruge kroppen og hovedet. Derudover kan man blandt andet også deltage i såkaldt gastronomisk teambuilding, hvilket går ud på at fremstille en middag, hvor deltagerne til sidst selv skal nyde den lækre middag.

Den mest normale form for teambuilding styres af en instruktør. Denne instruktør styrer hele forløbet, hvad der skal ske og hvornår det skal ske. Hvordan det skerog hvad udfaldet bliver, er jo så op til deltagerne. Efter forløbet evalueres selve processen og eventuelle problemstillinger vedrørende kommunikation og andet tages op og diskuteres imellem deltagerne. Resultatet af forløbet kan efterfølgende bruges effektivt i den daglige rutine.

Hvem deltager typisk i teambuildingsaktiviteter?

Organisationer, store og små virksomheder, store vennegrupper mm. Det bliver også mere og mere normalt at man vælger at afholde polterabend i samme stil som teambuilding. Virksomheder som blandt andet Bianco Footwear, Synoptik, Ikea og Jem & Fix har været en tur forbi Houens Odde, som udover afholdelses af teambuilding også tilbyder skønne kursusfaciliteter.

Udtalelse fra Helle Woldby, IKEA:

”Vi kan varmt anbefale Houens Odde! Et mere interessant sted end andre kursussteder. Perfekte omgivelser, når man skal arbejde med personlig udvikling”.

Udtalelse fra Kenneth Iversen, Jem & Fix:

”Houens odde har flot natur omkring sig og et simpelt set-up. Oplevelserne på Houens Odde er ifølge medarbejderne helt fantastiske. Faciliteterne og maden er i top og stedets medarbejdere er fantastiske til deres arbejde.

Med andre ord: Vi er super glade for Houens Odde og de muligheder der tilbydes her!”

 

Hvorfor skal man som virksomhed mm. bruge penge og ressourcer på sådan en dag?

Fordi det er godt givet ud! En dag i teambuildings tegn er en rigtigt god investering på længere sigt. Kort og godt handler det om at ryste medarbejderne sammen og styrke deres relationer, for på den måde at styrke fællesskabet og optimerer arbejdsindsatsen i det daglige. Jo bedre fællesskab og sammenhold medarbejderne har, jo bedre har de det indbyrdes og jo mere yder de.

Hvor kan en teambuilding-tur afholdes?

Teambuilding kan egentligt afholdes alle steder. Ude, inde, oppe og nede. Selve stedet afhænger jo af hvilke aktiviteter der skal være, hvor mange deltagere mm. Igen kan Houens Odde bruges som et godt eksempel på hvor stor variation der kan være. Som tidligere nævnt tilbydes der aktivitet i form af gastronomisk teambuilding som foregår indendørs, der er dog også mulighed for at, blive udfordret på sine kokkeevner udendørs. I stedet for at bruge det traditionelle komfur, skal man her kokkerer over åben ild.

Er du interesseret i at få mere indblik i hvilke muligheder der er, så besøg Houens Odde for mange flere informationer.

Skriv et svar