Udstyr til kontoret – Sådan finder du det rigtige

Hvis du skal til at møblere et kontor med udstyr, så er det vigtigt, at du vælger de rigtige produkter. Der er forskellige ting, som er bedst, afhængig af hvad dine behov er. For de fleste kontoret skal man minimum bruge en bærbar computer, en skærm, mus og tastatur. Dertil kan man udvide opsætningen med flere skærme, headset, osv.

Mange af os bruger hverdagen på et kontor ved skrivebordet og her er det vigtigt, at man har det rigtige setup, så man ikke slider unødvendigt på medarbejderne i løbet af arbejdsdagene. Især ryggen, nakken og ens håndled er sårbare over for dårlige arbejdsstillinger, som slider på kroppen. På den lange bane kan det skabe problemer i både led og muskler, som gør kroppen træt og irritabel.

Find det rigtige udstyr til kontoret

Ergonomisk korrekt udstyr er vigtigt, da de er med til at opfordre os til at sidde bedre og mindske stressen på kroppen i løbet af arbejdsdagen. Her er forskellige produkttyper, som vi anbefaler, at du kigger på for at opnå en bedre ergonomisk position foran skrivebordet:

Mus og tastatur

Musen og tastaturet har, siden de kom ud, haft den samme form. Dog er en almindelig mus og tastatur ikke de bedste for dine håndled, når du sidder 8 timer foran dem hver dag. Derfor skal du kigge på alternativer til de klassiske muse og tastaturer.

En ergonomisk mus er ofte designet til at være vertikal i stedet for horisontal, hvilket betyder, at dit håndled ikke er nødt til at være drejet hele dagen, imens du holder på musen. En ergonomisk mus giver derfor en bedre stilling og skåner dermed dine håndled.

Tastaturet, som vi også alle bruger foran computeren, kommer også i forskellige ergonomiske udgaver. Her er der ofte snak om tiltning af tastaturet, men du finder også udvidede modeller, hvor selve knapperne er blevet delt op og drejet, så de passer bedre til hændernes naturlige stillinger. Det rigtige udstyr kan være med til at forhindre tennisalbuer og låste håndled og derfor er det helt sikkert en god investering på den lange bane for dine medarbejdere.

Skærmen

Et af de vigtigste komponenter for en computer og en god ergonomisk siddeposition er skærmen. Den vigtigste feature, som en skærm til kontoret kan have, er justerbar højde. Det er vigtigt, at man kigger cirka 10 grader nedad, når man kigger på skærme for at skåne både nakke og skuldre. Hvis man kigger for meget op af, så får man ondt i ryggen og hvis man kigger for meget nedad, så sætter det sig i skuldrene.

Find en skærm, som nemt kan justeres op og ned, så du kan sidde ordenligt. Derudover vil mange også få glæde af en ultra-wide skærm, så man kan have alle sine vinduer og programmer åbent tæt på hinanden.

Headset

For at skabe et godt arbejdsmiljø så er det også vigtigt, at dine medarbejdere kan finde ro og koncentration i hverdagen. Det er nok ikke alle, som har deres eget, private kontor og her kan et lydisoleret headset være vejen frem.

Find et headset, som sidder godt på ørerne, gerne et over-ear headset, og sørg for, at det har en eller anden form for lydisolering, så man kan lukke larmen og livet fra kontoret ude af hovedet, hvis man har brug for at koncentrere sig. Du finder mange forskellige modeller, som giver dig netop disse features, men priserne kan være svære at finde rundt i. På Compware kan du sammenligne modeller og priser fra forskellige danske forhandlere, så du er sikret det bedste tilbud online på headsets.

Opgrader dit udstyr til kontoret i dag og få gladere medarbejdere

Gør noget godt for dine medarbejdere og spørg ind til hvad de har brug for at udstyr til kontoret. Der er stor forskel i præferencer, så inddrag dine medarbejder, så i sammen kan finde det udstyr, som passer bedst til dem. Nogle vil gerne have to skærme, nogle kan godt lide in-ear headsets og nogle vil måske have en rollerbar mus/tastatur kombi.

Ergonomi bliver kun vigtigere og vigtigere i takt med at arbejdslivet forlænges og flere og flere sidder på kontoret foran en computer hele dagen. Ved at skabe bedre rammer, så får du også gladere medarbejdere, større effektivitet og mindre risiko for sygemeldinger på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.