Glasmontrer til ethvert formål

Om du sælger smykker, samler på modelbiler eller er indretningsansvarlig i den lokale sportsklub, så kan en glasmontre være en oplagt opbevaringsmulighed til værdifulde genstande. En glasmontre kan bruges til alt lige fra smykker og ure til pokaler og samlerobjekter. Der findes en række forskellige muligheder på markedet, så inden du køber stort og måske dyrt ind er det en god idé, at sikre et velfunderet beslutningsgrundlag. I denne guide får du derfor indblik i en række områder, som du bør være særligt opmærksom på, inden du beslutter dig. En glasmontre er ikke bare en glasmontre.

glasmontre-til-smykker

Hvad er en glasmontre?

Rent teknisk, stammer ordet glasmontre fra det franske ord ”montrer”, som betyder ”vise frem”. En glasmontre er altså et møbel helt eller delvist i glas, som bruges til fremvisning af objekter. Der findes både glasmontre til gulv- og vægmontering. Gulvmontre fås med og uden hjul og vægmontre fås med mulighed for montering på væg eller rillepaneler. Glasmontrer forhandles ofte af specialleverandører, som er eksperter på området. Nogle specialistforretninger tilbyder både rådgivning, opmåling, fremstilling og installation af glasmontrer til dit specifikke behov. Andre steder kan du få præfabrikerede glasmontrer, som er standardiserede løsninger. Hvilken løsning du skal vælge, afhænger helt af dit budget og hvor specifikke krav du har til produktet.

Hvorfor bruge en glasmontre?

En glasmontre tjener flere formål. Først og fremmest handler det om fremvisning af særlige objekter som du synes fortjener ekstra visuel eksponering. I den forbindelse kan du eksempelvis vælge, at få installeret halogenpærer i din glasmontre, for virkelig at sætte objekterne i fokus. Det kan eksempelvis være relevant ved fremvisning af smykkerne hos en guldsmed, der på denne måde vil fremtræde ekstra blanke og eksklusive.

Fri for støv

Det kan være en stor opgave at holde støvet fra døren, hvis du har mange små objekter liggende. De små objekter har små en masse små overflader, som typisk skal støves af et par gange om ugen. Det kan hurtigt blive meget tidskrævende og du har garanteret fornuftigere ting, at bruge tiden på. I så fald er en glasmontre din bedste ven – eller skal vi kalde det en støvmontre? Forestil dig, at du så kun behøver, at støve én montre af i stedet for eksempelvis 100 smykker.

Glasmontre med lås og hærdet glas

Endnu en fordel ved at vælge en glasmontre, er sikkerheden – vel at mærke hvis du køber en glasmontre af hærdet glas og med lås. De særlige objekter er ofte økonomisk værdifulde. Hvis objekterne er små, som fx smykker, så er de samtidig utroligt lette for en kriminel at komme i jakkelommen uden at det bemærkes. Derfor giver det god mening, og kan hurtigt tjene sig hjem, at investere i en montre som er fremstillet i sikkerhedsglas og med en god kvalitetslås.

Brugt glasmontre

Hvis du er privatperson og ikke ligefrem behøver en specialdesignet og splinternyt udsende glasmontre, så kan du med fordel søge efter en på brugtmarkedet. Her er Den Blå Avis et rigtig godt sted at starte, men du kan også holde øje med diverse auktionshuse, som sælger inventar fra konkursvirksomheder og lignende. Det kan være, at der er et par skrammer i glasset hist og her, men det gør ofte ikke så meget hvis montren købes med henblik på hobbybrug. Hvis du selv skal hente montren, så husk at medbringe rigeligt med tæpper, puder eller lignende, så du kan transportere montren sikkert og ikke risikerer at glasset eksempelvis rammer en hård overflade i bilen eller traileren.

Skriv et svar