Spændende mønt- og frimærkehandel forhandler samlerobjekter online

Samlerforum er navnet på en mønt- og frimærkehandel beliggende i Karup. De har et unikt udvalg af sjældne, grønlandske mønter, som fremgår på deres hjemmeside www.samlerforum.dk. Samlingen omfatter grønlandske mønter helt tilbage fra 1860’erne og indeholder i særdeleshed mange af de private udmøntninger, der dengang blev udstedt i landet.

På grund af de særlige handelsforhold, der dengang herskede i Grønland, så har der altid været en skarp adskillelse mellem handelsmonopolet i landet og de virksomheder, der dengang opnåede koncession.

grønlandske mønter

Med koncession menes de virksomheder, der dengang fik en offentlig tilladelse til at drive en bestemt form for virksomhed uden konkurrence fra anden side. Mange af disse private virksomheder begyndte med tiden at udgive deres egne privatmønter, som kun kunne anvendes inden for deres eget særskilte område. Disse særlige grønlandske mønter blev aldrig officielt præget, og de havde derfor kun en lokal værdi.

Hos Samlerforum er det muligt at finde flere forskellige af disse særlige privatmønter. Her finder du blandt andet de privatmønter, der i 1863 blev udstedt af virksomheden A. Gibbs & Sons, som var en virksomhed, der drev fiskeri, pelsdyrjagt, minedrift m.v. på hele Østgrønlands kyst.

Du kan også finde et udsnit af den møntserie, som virksomheden Øresunds Chemiske Fabrikker udgav fra 1859 og årene frem. Samlerforum har blandt andet originale udgaver af de ældste mønter i serien, som er tynde zink-mærker med indskriften “Øresund” og møntens værdibetegnelse indhugget. Den næste type de har fra denne serie bærer indskriften ”Ivigtut” og er ligeledes tynde zinkplader med værdien indhugget på den ene side, og med en blank bagside.

På Samlerforums hjemmeside kan du se det resterende udvalg af deres grønlandske mønter. Du kan også på deres hjemmeside finde mange andre unikke eksemplarer af sjældne mønter, pengesedler, julemærker og frimærker. Samlerforum er et spændende univers for dig, der samler på gamle mønter. Måske du sågar finder det helt rigtige til at udvide din egen private samling med.

Vil du gerne se nærmere på de mange spændende muligheder for at finde samlermønter? Køb grønlandske mønter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.